Pro zahřátí

Správce webu | 09.02.2019

0 komentář

Recepty

Vrátili jste se ze zimní procházky a vaše děti zatoužily po něčem horkém, sladké a voňavém pro zahřátí? Vyzkoušejte punč, čaj nebo horkou čokoládu z našich tipů.

Vyzkoušejte punč, čaj nebo horkou čokoládu z našich tipů

Punč ze šťávy

Potřebujeme: 1/2 jablka, 1,5 lžíce vymačkané šťávy z citronu, 1 lžíce punčového koření, 1 sklenice vody, 2,5 lžíce vymačkané šťávy z pomeranče, 1,5 sklenice pomerančového džusu, 1,5 sklenice jablkového džusu
Postup: Do hrnce nalijte jablkový a pomerančový džus, sklenici vody i vymačkané šťávy. Jablko nakrájejte na malé kostičky a přidejte do hrnce. Jako poslední přidejte punčové koření a přiveďte k varu. Přiklopte pokličkou a vařte cca 10-15 minut.


Punč s kompotovaným ovocem

Potřebujeme: 500 g kompotovaného ovoce, 1 pomeranč, 1 vanilkový lusk, 3 hvězdičky badyánu, 2 celé skořice, 1 lžíce rozinek, 2 hrnky ovocného čaje
Postup: Kompotované ovoce a pomeranč nakrájejte na malé kousky. Nálev z kompotu nalijte do hrnce, přidejte vanilkový lusk, skořici, badyán a vařte 10 minut. Po deseti minutách kompot zhoustne a to je ten pravý čas přidat rozinky, poté vařte ještě 5 minut. Základ je hotový, odstavte z plotny, vyndejte vanilkový lusk, přilijte ovocný čaj a přidejte pokrájené ovoce a ihned servírujte.


Jablkový čaj

Potřebujeme: 1 jablko (popř. čerstvé slupky), skořici, 0,5 l vody
Postup: Jablko nakrájíme na malé kousky, přidáme špetku skořice a přelijeme vroucí vodou. Necháme louhovat cca 5 minut.


Hruškový čaj

Potřebujeme: 2 hrušky (ze slupek není dobrý), skořici, 2-3 hřebíčky, 0,5 l vody
Postup: Hrušky nakrájejte na malé kousky, přidejte špetku skořice, hřebíček a přelijte vroucí vodou. Necháme louhovat cca 5 minut.


Šípkový čaj

Potřebujeme: 1 jablko, 2 lžíce sušených šípků (na 1 l vody)
Postup: Sušené šípky podrťte a nechte je přes noc louhovat ve studené vodě (varem by se rozložily prospěšné látky) a těsně před konzumací zahřejte na cca 70 °C. Jablko nakrájejte na malé kousky a přelijte „horkým“ šípkovým čajem.


Horká čokoláda

Potřebujeme: mléko (nejlépe polotučné čerstvé), smetana, kvalitní hořká čokoláda (nejlépe s pravým kakaovým máslem a vysokým obsahem kakaa)
Postup: Na plotně zahřejte mléko se smetanou, dokud se na něm nezačnou ukazovat malé bublinky. Do horkého mléka rozlámejte čokoládu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí. Pro lepší chuť i vůni můžete do směsi přidat také vanilku nebo skořici.

Diskuze
Pro zahřátí

V diskuzi je 0 komentář. Poslední příspěvek

Vstoupit do diskuze


Co je portál vseohrackach.cz?

Pro nejmenší

Mluvící hadrové panenky by neměly chybět v pokojíčku žádné malé slečny

Správce webu | 14.03.2019

Mluvící hadrové panenky by neměly chybět v pokojíčku žádné malé slečny

Téměř každou holčičku potěší dárek v podobě panenky, se kterou si bude povídat, mazlit se s ní a starat se o ní, jako se maminky starají o své děti. Neexistuje snad holčičí pokojíček, ve kterém by panenka chyběla.

Zajímavosti

Jídelní zvyklosti našich dětí budujeme postupně od raného věku

Správce webu | 23.03.2019

Jídelní zvyklosti našich dětí budujeme postupně od raného věku

Snídaně poskytuje tělu energii potřebnou pro nastartování do nového dne a pokrytí všech činností, jež nás čekají. Odborníci ji považují za nejdůležitější jídlo dne, které nepřekoná ani vydatný oběd nebo vyvážená večeře. Jídelní zvyklosti našich dětí budujeme postupně od raného věku, děti jsou tedy již při nástupu do školy naučené snídat či nesnídat.

Vánoce

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra

Správce webu | 30.12.2018

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra, na němž nesmí chybět skvělé občerstvení a nápoje, které s vámi zvládnou připravit i děti.

Velikonoce

Blíží se jarní období a s ním i tradice vítání jara

Správce webu | 17.03.2019

Blíží se jarní období a s ním i tradice vítání jara

Blíží se jarní období a s ním i tradice vítání jara. Jarní rituály v našich končinách pocházejí především ze starých pohanských zvyků. Pro naše předky byl rituál vynášení zimy a vítání jara významnou událostí, kterou prožívali všichni.

Jaro

Blíží se jarní období a s ním i tradice vítání jara

Správce webu | 17.03.2019

Blíží se jarní období a s ním i tradice vítání jara

Blíží se jarní období a s ním i tradice vítání jara. Jarní rituály v našich končinách pocházejí především ze starých pohanských zvyků. Pro naše předky byl rituál vynášení zimy a vítání jara významnou událostí, kterou prožívali všichni.

Zima

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra

Správce webu | 30.12.2018

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra, na němž nesmí chybět skvělé občerstvení a nápoje, které s vámi zvládnou připravit i děti.


© 2019, TEDDIES s. r. o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑