Vánoce

Zavěste jmelí

Správce webu | 16.12.2022

0 komentář

Zavěste jmelí

Věříte, že vám jmelí přinese do domu štěstí, když ho zavěsíte ráno na Štědrý den nad svátečně prostřený stůl? A nebo že přinese štěstí tomu, kdo ho dostal darem?

Celý článek

Vybíráme vánoční stromeček

27.11.2020

0 komentář

Vybíráme vánoční stromeček

Vánoční stromeček patří mezi nejvýznamnější symboly Vánoc. Každý rok se stává tou nejkrásnější ozdobou celého našeho bytu. Bez vánočního stromu si snad nikdo neumí představit ty pravé Vánoce.

Adventní věnec

Správce webu | 27.11.2020

0 komentář

Adventní věnec

V neděli 29. listopadu nás čeká začátek adventu a s ním i zapálení první svíčky na adventním věnci, který nechybí na téměř žádném stole, ať už koupený či vlastnoručně vyrobený.

Vánoční rozvrh

Správce webu | 08.11.2020

0 komentář

Vánoční rozvrh

Říkáte si, že jsou Vánoce daleko a je moc brzy řešit dárky, dekorace a cukroví? Jenže čas letí jako splašený a Vánoce tu budou dřív, než byste čekali.

Poslední den roku slaví svůj svátek Silvestr...

Správce webu | 31.12.2019

0 komentář

Poslední den roku slaví svůj svátek Silvestr...

Poslední den roku slaví svůj svátek Silvestr. Silvestr byl papež žijící ve 4. století, který se stal patronem zvířat a dobré úrody. Oslava příchodu nového roku má velmi dlouhou tradici. Dříve však nebyl ani tak spojen s koncem roku, ale se slunovratem.

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra

Správce webu | 28.12.2019

0 komentář

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra, na němž nesmí chybět skvělé občerstvení a nápoje, které s vámi zvládnou připravit i děti.

Období plné radosti a zázraků, ke kterému se pojí rodinné rituály

Vánoce jsou křesťanské svátky narození Ježíše Krista. Hlavní svátek (Slavnost Narození Páně čili Boží hod vánoční) připadá na 25. prosince. Předchází mu doba adventní a Štědrý den jako příprava na vlastní svátek, následuje doba vánoční trvající v římskokatolické církvi dle tradičního kalendáře do Hromnic 2. února.

Už víte, že budete od rána poslouchat: ''Kdy už přijde Ježíšek?''

Už víte, že budete na Štědrý den od rána poslouchat otázky typu: „Kdy už přijde Ježíšek?“ Na Štědrý den mohou být děti podrážděné, protivné i nervózní.

Andělská pohádka

Ivana Peroutková | 22.12.2019

0 komentář

Andělská pohádka

Blížily se Vánoce a děti už psaly Ježíškovi, co by si přály pod stromeček. Myslely si, že Ježíšek každý dopis sebere, přečte, nu - a pak usoudí, kolik dárečků přinese. Ale jak by mohl všechno stihnout sám? I Ježíškovi někdo musel pomáhat. A kdo by to byl jiný než andělé.

Zazpívejte si vánoční koledy u rozsvíceného stromečku

Správce webu | 21.12.2019

0 komentář

Zazpívejte si vánoční koledy u rozsvíceného stromečku

V Čechách je za první koledu považován Vele, vele, stojí dubec uprostřed dvora. Přibližně ve stejné době vznikla píseň Narodil se Kristus Pán


Co je portál vseohrackach.cz?


© 2024, TEDDIES s. r. o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑