Zajímavosti

Je zvykem, že 5. prosince večer chodí městem Mikuláš s čertem a andělem

Je zvykem, že 5. prosince večer chodí městem a do domácností Mikuláš s čertem a andělem. Děti se radují ze setkání se štědrým Mikulášem a milým andělem, čerta se však bojí. Proč se u nás tato tradice dodržuje už desítky let, už ale nikdo moc neví. Co vlastně svátek sv. Mikuláše znamená?

Proč bychom měli hrát společenské hry?

Správce webu | 02.12.2019

0 komentář

Proč bychom měli hrát společenské hry?

Hra je přirozenou součástí našeho života stejně jako literatura, práce, škola, oblíbený klub nebo jiné naše každodenní aktivity. To hlavní, co by nám hry měly přinášet je zábava a pobavení.

Vánoční výzdoba dotváří pocit útulnosti a pohody

Správce webu | 01.12.2019

0 komentář

Vánoční výzdoba dotváří pocit útulnosti a pohody

Adventní období je krásnou přípravou na slavení. Děti se můžou spolu s vámi den co den těšit na Štědrý večer. Zapojte je do příprav a nechte je také nasávat tu atmosféru a dopřejte jim nahlédnout do toho, co příprava Vánoc obnáší.

Předvánoční tvoření - vytvořte si s námi vánoční dekorace

Vánoce klepou na dveře. Udělejte si chvíli čas na své děti a připravte s nimi originální ručně vyrobené vánoční ozdoby a dekorace, kterými si můžete ozdobit nejen stromeček.

Pár jednoduchých receptů na vánoční cukroví, které zvládnete s dětmi

Vánoce se pomalu blíží a s nimi i čas pečení cukroví. Připravili jsme pro vás několik jednoduchých receptů, které zvládnete s dětmi. Pro vaše společné pečení vybírejte kvalitní suroviny, aktivně se zajímejte o potraviny a čtěte etikety u těch, které nakupujete.

Udělejte z pečení vánočního cukroví zábavu nejen pro vaše děti

Vůně vanilky, čerstvého vánočního cukroví, zamoučený stůl a uždibování syrového těsta patří také tradičně k Vánocům, které se blíží. A tak je nejvyšší čas na přípravy a pečení cukroví. Udělejte z pečení vánočního cukroví zábavu pro vaše děti a jedinečnou vzpomínku, která jim zůstane v paměti celý život.

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se peče vánoční cukroví?

Přemýšleli jste někdy nad tím, proč se peče vánoční cukroví a kde se tato tradice vzala? Možná vás překvapí, že historie cukroví sahá až k dávným pohanským tradicím, až do 16. století.

Lehoučká modelína PlayFoam je tvořená minikuličkami z pěnového materiálu

Jako rodič se můžete pokusit vést a formovat vašeho potomka již od útlého věku a významně tak přispět k pěstování tvořivého ducha. Tvořiví lidé to mívají v životě jednodušší. I když na to neexistuje univerzální recept, pár praktických tipů přece jen ano.

Nejvyšší čas napsat dopis Ježíškovi

Správce webu | 17.11.2019

0 komentář

Nejvyšší čas napsat dopis Ježíškovi

Už jste s dětmi přemýšleli nad dárky pod stromeček? Mají už seznam, nebo jsou jejich přání zatím nevyřčená? Štědrý den se nezadržitelně blíží, a tak je nejvyšší čas napsat si o dárečky. Vyrobte s dětmi dopis Ježíškovi společně.

Území ČR patří mezi země s nejhustší sítí turistického značení

Území České republiky patří mezi země s nejdokonalejší a nejhustší sítí turistického značení pro pěší turistiku - a navíc s úctyhodnou historickou tradicí. První české trasy byly vyznačeny Pohorskou jednotou Radhošť kolem roku 1884 a Klubem českých turistů roku 1889.


Co je portál vseohrackach.cz?


© 2024, TEDDIES s. r. o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑