Zima

Poslední den roku slaví svůj svátek Silvestr...

Správce webu | 31.12.2019

0 komentář

Poslední den roku slaví svůj svátek Silvestr...

Poslední den roku slaví svůj svátek Silvestr. Silvestr byl papež žijící ve 4. století, který se stal patronem zvířat a dobré úrody. Oslava příchodu nového roku má velmi dlouhou tradici. Dříve však nebyl ani tak spojen s koncem roku, ale se slunovratem.

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra

Správce webu | 28.12.2019

0 komentář

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra

Udělejte si s dětmi hezkého Silvestra, na němž nesmí chybět skvělé občerstvení a nápoje, které s vámi zvládnou připravit i děti.

Už víte, že budete od rána poslouchat: ''Kdy už přijde Ježíšek?''

Už víte, že budete na Štědrý den od rána poslouchat otázky typu: „Kdy už přijde Ježíšek?“ Na Štědrý den mohou být děti podrážděné, protivné i nervózní.

Andělská pohádka

Ivana Peroutková | 22.12.2019

0 komentář

Andělská pohádka

Blížily se Vánoce a děti už psaly Ježíškovi, co by si přály pod stromeček. Myslely si, že Ježíšek každý dopis sebere, přečte, nu - a pak usoudí, kolik dárečků přinese. Ale jak by mohl všechno stihnout sám? I Ježíškovi někdo musel pomáhat. A kdo by to byl jiný než andělé.

Vánoční stromek je u nás jedním z nejvýraznějších symbolů Vánoc

Vánoční stromek je u nás jedním z nejvýraznějších symbolů Vánoc. Zpíváme u něj koledy a rozdáváme si pod ním dárky. Přestože je pro nás ozdobený vánoční stromek synonymem Vánoc, nebylo tomu tak vždy. U nás se jedná o tradici relativně mladou a ve svých počátcích církví dokonce zapovídanou.

Už jste někdy přemýšleli, proč a odkdy si dáváme vánoční dárky?

Dnes už si asi všichni Vánoce spojujeme s dárky. Už jste někdy přemýšleli o tom, proč a odkdy si lidé vánoční dárky dávají? 

České tradice mají ze všeho jen to nejlepší, jaké znáte vánoční zvyky?

České Vánoce jsou bohaté na různé tradice a zvyky, které nám závidí celý svět, a na zahraničních portálech o nich naleznete pouze zmínky obdivu. Tradiční české Vánoce jsou dokonce motivem pro zahraniční turisty, aby v době svátků navštívili naši republiku. Na rozdíl od jiných zemí u nás Vánoce i přes veškerou snahu, stále ještě nejsou ryze komerční, ale ani čistě křesťanské. České tradice mají ze všeho jen to nejlepší. Jaké znáte vánoční zvyky a které dodržujete?

Zapomínáme na krásu tradiční českých Vánoc

Správce webu | 16.12.2019

0 komentář

Zapomínáme na krásu tradiční českých Vánoc

Vzájemná úcta, láska, přátelství, ozdoby, dárky a dobré jídlo jsou symboly vánočních svátků po celém světě. Z jejich současné podoby se ale pomalu vytrácejí tradiční české Vánoce. Zapomínáme, jak to mohlo být kdysi krásné, a už si neužíváme tu dokonalou sváteční atmosféru.

Bílá barva neodmyslitelně k Vánocům patří

Správce webu | 14.12.2019

0 komentář

Bílá barva neodmyslitelně k Vánocům patří

Zima je především o sněhu, čarokrásných vločkách a stromech zasypaných sněhovou nadílkou. Bílá barva neodmyslitelně k Vánocům patří a představuje hlavně mír, čistotu, nevinnost a dokonalost. I když je pravda, že v posledních letech nám ji příroda v podobě bílého sněhu příliš nedopřála.

Nevíte si rady, která hračka je pro dítě ta nejlepší?

Správce webu | 13.12.2019

0 komentář

Nevíte si rady, která hračka je pro dítě ta nejlepší?

Vybíráte vánoční dárek pro vaši ratolest, vnouče, synovce nebo dítko známých? Nevíte si rady, která hračka by pro něj byla ta nejlepší a hlavně mu udělala radost? 


Co je portál vseohrackach.cz?


© 2024, TEDDIES s. r. o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑