od narození

Dlouhé a časté sledování televize může ublížit vašemu dítěti

Podle odborníků by děti do dvou let neměly televizi sledovat vůbec a starší děti maximálně dvě hodiny denně. Pokud dítě ale sleduje televizi více hodin, může to způsobovat potíže s vyjadřováním, opoždění nebo zdeformování společenského cítění.

Dětem se dostávají do rukou hračky, které mohou poškozovat jejich zdraví

Přestože o nebezpečnosti ftalátů se už ví několik let a všichni znají zdravotní rizika, která s sebou přinášejí, na českém trhu se výrobky s jejich překročeným množstvím objevují stále.

Jedna z nejoblíbenějších činností všech dětí je hraní

Správce webu | 29.07.2013

0 komentář

Jedna z nejoblíbenějších činností všech dětí je hraní

Jedna z nejoblíbenějších činností všech dětí je hraní. Hra je zásadní pro jejich rozvoj, a to jak po stránce emocionálního, fyzického, sociálního, tak i psychického vývoje. Dítě hraním poznává svět okolo sebe a také samo sebe.

Hračky do vody jsou pomůckou při podpoře motorického rozvoje dětí

Radovánky s hračkami ve vodě patří k těm nejoblíbenějším kratochvílím téměř každého dítěte. Hračky do vody jsou skvělou pomůckou při podpoře motorického rozvoje dětí. Pohyb ve vodě je totiž mnohem obtížnější než po souši, a tak všechny tyto hračky motivují k rozvoji dovednosti chůze, lezení, trénují rovnováhu a vedou k posilování svalstva celého těla.

Zpívat dítěti už v bříšku je jistě dobré jak pro samotné miminko, tak pro maminku.

Zpívat dítěti už v bříšku je jistě dobré jak pro samotné miminko, tak pro maminku. Oběma zpěv přináší harmonií, souzvuk, tóny rezonují v celém těle. Dítě se zklidní a maminka to vnímá. Jde vlastně o určitou formu komunikace.

Čtení dětem pomáhá posilovat vztah a pouto mezi rodičem a dítětem.

Čtení je pro děti nesmírně důležitou činností. Pomáhá posilovat vzájemný vztah a pouto mezi rodičem a dítětem. Podporuje empatii, rozvíjí verbální schopnosti a dětskou fantazii.

Pro zodpovědného rodiče by bezpečné hraní dětí mělo být klíčové

Znáte to: stačí projít kolem hračkárny a našim ratolestem se hned rozzáří oči vzrušením. Samozřejmě, hračky jsou velmi důležité pro rozvoj dítěte. Pro zodpovědného rodiče by ale přitom jejich bezpečnost měla být klíčová. Máme pro vás 12 zlatých rad, jak vybírat bezpečné hračky.

Na písek s českou firmou LENA

Správce webu | 25.04.2013

0 komentář

Na písek s českou firmou LENA

Kdo by neznal hraní si na písku, stavění bábovek a hradů! Aby na pískovišti byla ta správná zábava, nesmí tam chybět hračky na písek. Proto vezměte kyblíky, lopatky, bábovičky či auta české výroby a jde se ven.

Jak naučit děti uklízet

Správce webu | 12.04.2013

0 komentář

Jak naučit děti uklízet

Naučit děti smyslu pro pořádek je pro většinu rodin velmi složité, a přestože se rodiče velmi snaží, často se jim to nikdy zcela nepodaří. Není jednoduché přinutit děti, aby si udržovaly pořádek ve svých věcech, a neustálé příkazy navíc narušují domácí pohodu. Přitom ponětí o pořádku a schopnost srovnat si věci jsou ale velmi důležité okamžiky pro vyrovnanost dítěte, jeho vnitřní harmonii i pro celý jeho další život.


Co je portál vseohrackach.cz?


© 2024, TEDDIES s. r. o. – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na CMS WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑